Билкацея® съдържа сашета за перорален разтвор на билкова основа с вкус на мента. Билкацея® съдържа билков екстракт, който е смес от корен от ружа, кора от върба и корен от сладник, а също и витамин С и ментово масло. Билкацея® е уникален комплекс от внимателно подбрани и доказани в практиката билки, които комбинирано осигуряват благоприятен ефект върху дихателните пътища и устната кухина.

Билкацея®:

*Подпомага нормалната функция на горните дихателни пътища, с благоприятно въздействие върху носната кухина и лигавица;
*Подкрепя нормалното състояние и функция на белите дробове и бронхите;
*Оказва благоприятно въздействие върху устната кухина и гърлото, като поддържа нормалното състояние на лигавицата;
*Притежава имуностимулиращ ефект, като подсилва естествените защитни сили на организма.

Подбраните билки:

Коренът от ружа (Radix Althaea) е богат на слузни вещества. Корените на билката съдържат също аспарагин, бетаин, скорбяла, пектин, минерални вещества, нишесте и др.
Коренът от ружа подпомага функцията на белите дробове и бронхите, като улеснява нормалния процес на отделяне на образувани жилави секрети в белите дробове и по този начин осъществява нормален процес на дишане. Коренът от ружа също благоприятства нормалното състояние на лигавицата на устната кухина, гърлото и трахеята и поддържа нормалното състояние на ларинкса.

Кората от върба (Cortex Salicis) съдържа гликозида салицин, дъбилни вещества и др.
Билката благоприятства баланса на телесната температура, като спомага за нормалната функция на терморегулаторните маханизми на организма. Коренът от върба допринася за нормалното състояние на лигавицата на устната кухина и гърлото. Коренът от върба подпомага нормалната функция на белите дробове и бронхите. Билката подсилва функцията на имунната система срещу болестотворните вируси и бактерии.

Женското биле (Radix Glycyrrhizae glabrae) или още наричана сладък корен съдържа етерични масла, гликозиди, витамин С и др.
Сладкият корен поддържа нормалната функция на имунната система и благоприятства силната защита срещу вируси и бактерии. Това допринася за нормалното функциониране на горните и долните дихателни пътища и е с благоприятно въздействие върху лигавицата на устната кухина и гърлото. Сладкият корен поддържа физиологичната функция на белите дробове и бронхите, като благоприятства нормалния процес на отделяне на секрети от бронхите.

Ментата (Falia Menthae) съдържа етерично масло, дъбилни вещества, каротин, минерални соли (калций, магнезий и желязо) и др.
Ментата благоприятства нормалната функция на горните дихателни пътища, белите дробове и бронхите. Билката подпомага нормалното протичане на процеса на прочистване от инфекциозните агенти и микроорганизми. Ментата благоприятства нормалното състояние на лигавиците на синусите и носа.

Билкацея® (Bilkacea®) 12 сашета x 3,5 g Билкови екстракти (корен от ружа, кора от върба, сладък корен и ментово масло) и витамин С