Билколинче® е сиропче на билкова основа. Билколинче® съдържа билков екстракт, който е смес от листа на теснолист живовляк, цвят от иглика, цвят от черен бъз, връхчета на мащерка и корен от сладник. Сиропчето е уникален комплекс от внимателно подбрани и доказани в практиката билки, които комбинирано осигуряват благоприятен ефект върху дихателните пътища и устната кухина.

Билколинче®:

*Подпомага нормалната функция на горните дихателни пътища;
*Подкрепя нормалното състояние и функции на детските бели дробове и бронхи;
*Сиропчето оказва благоприятно въздействие върху устната кухина и гърлото, като поддържа нормалното състояние на лигавицата;
*Стимулира имунната система, като подсилва естествените защитни сили на детския организъм.

Подбраните билки:

Теснолисният живовляк (Plantago lanceolata) е богат на каротин, витамин С, витамин К и др. Билката подсилва функцията на имунната система срещу болестотворните вируси и бактерии. Теснолистният живовляк също подпомага функцията на белите дробове и бронхите като улеснява нормалния процес на отхрачване наобразувани жилави секрети в белите дробове и по този начин осъществява нормален процес на дишане. Теснолистният живовляк оказва благоприятно въздействие върху устната кухина и гърлото, като поддържа нормалното състояние на лигавицата.

Игликата (Primula officinalis) съдържа сапонини, етерични масла, глюкозиди, витамин С и др.
Игликата поддържа нормалното състояние на трахеята и ларинкса. Билката благоприятства нормалната функция на белите дробове и големите бронхи. Подобно на теснолистния живовляк, игликата подпомага отделянето на секрети, като по този начин осъществява нормален процес на дишане.

Черният бъз (Sambucus nigra) съдържа етерично масло, рутиноподобен гликозид елдрин, витамин С и др.
Цветовете на черния бъз поддържат баланса на телесната температура, като спомагат за нормалната функция на терморегулаторните механизми на организма. Билката поддържа нормалната функция на горните дихателни пътища, като благоприятства за нормалното състояние на лигавицата в устната кухина и гърлото. Черният бъз улеснява отделянето на секрети в носната кухина. Има тонизиращо действие и притежава общоукрепващи здравето свойства, като подсилва имунната система на организма.

Мащерката (Thymus vulgaris) съдържа етерично масло, витамин С и др.
Връхчетата на мащерката благоприятстват нормалното протичане на процеса на прочистване от свободните радикали в организма. Подобно на теснолистния живовляк, мащерката благоприятства имунната защита срещу вируси и бактерии. Мащерката поддържа нормалната хигиена на лигавицата на устната кухина и гърлото, а също и нормалното състояние на трахеята и ларинкса. Билката подпомага нормалния процес на отделяне на секрети от бронхите и поддържа телесната температура в нормално състояние.

Женското биле или още наричана сладък корен (Glycyrrhiza glabra) съдържа етерични масла, гликозиди, витамин С и др. Сладкият корен поддържа нормалната функция на имунната система и благоприятства силната защита срещу вируси и бактерии. Това допринася за нормалното функциониране на горните и долните дихателни пътища и е с благоприятно въздействие върху лигавицата на устната кухина и гърлото. Сладкият корен поддържа физиологичната функция на белите дробове и бронхите, като благоприятства нормалния процес на отделяне на секрети от бронхите.

Информация за пациента (Листовка за пациента)

Билколинче® (Bilkolinche®) 100 ml сироп Билкови екстракти (теснолист живовляк, иглика, черен бъз, мащерка и женско биле (сладък корен)