Флексобион® съдържа 1200 mg глюкозамин хидрохлорид (D-глюкозамин хидрохлорид) и 600 mg хондроитин сулфат натриева сол и други съставки до 3,0 г.

Флексобион® осигурява дълготраен комфорт на ставите и ги поддържа здрави и елалстични.

Флексобион® е натурална хранителна добавка, като една от основните съставки, глюкозамин хидрохлорид е извлечена от черупки на скариди и морски рак. Другата съставка, хондроитин сулфат натриева сол, е извлечена от свински хрущял (ставната големина и плътност по-близко имитират човешкия хрущял). Натуралният произход на тези две основни съставки (синтезирани естествено в човешкия организъм) допълнително подсилва благопроятния ефект на хранителната добавка. Комбинираният им прием води до взаимно усилване и допълване на дейстието на всяка от тях. Флексобион® оказва благоприятен ефект върху структурата и функцията на ставния хрущял, както и за неговото възстановяване и защита.

Флексобион®:
*Оказва благоприятен ефект за запазване структурата и функцията на ставите, хрущялите, сухожилията и ставните връзки и ги поддържа здрави;
*Благоприятства подвижността на ставите, като поддържа хрущялните повърхности гладки и добре смазани при физически натоварвания;
*Подпомага възстановяването на меките околоставни тъкани, ставите и хрущялите след травми;
*Препятства промените в ставите, които настъпват с възрастта, като ги поддържа здрави, подвижни и еластични;
*Поддържа кожата здрава и подпомага процеса на хидратацията й, както и естествения процес на зарастването на рани по нея.

Информация за пациента (Листовка за пациента)

Флексобион® (Flexobion®) Прах за перорален разтвор 1800 mg x 20 сашета Глюкозамин хидрохлорид