close icon

Търсене

Терапевтични области


Терапевтични области и заболявания

Лекарствените продукти и хранителни добавки на ИНБИОТЕХ са приложими в лечението на множество терапевтични области. Повечето от нашите лекарствени продукти са предназначени за лечение на социално значими заболявания, като болести на сърдечно-съдовата система, стомашни и дуеденални язви, травми, заболявания на дихателната система и др. Други продукти от нашето портфолио са предназначени за превенция и лечение на заболявания, които не са социално значими, но все пак са причина за влошаване качеството на живот на значителен брой хора. 

Социално значимите заболявания

Социално значимите заболявания са болести на съвременния начин на живот. В днешно време тези заболявания са причинени от резки промени в начина на живот, от рискови фактори като стреса, тютюнопушенето, заседналия начин на живот и прием на храна, която не е здравословна, сред големи групи хора. Хората, които страдат от тези заболявания, и техните семейства са икономически и психологически обременени. Социално значимите заболявания често водят и до влошено изпълнение на ежедневните дейности на тези хора, както и до инвалидизиране.

Нашата мисия

Ние от ИНБИОТЕХ се стремим да предоставим високо-ефективни, качествени, безопасни и достъпни лекарствени продукти и хранителни добавки на пациенти, както в България, така и в други страни в света. Целим да допринесем за намаляване броя на пациентите, страдащи от тези социално значими заболявания и да повишим качеството на живот на тези пациенти. 

В тясно сътрудничество с лекари и фармацевти, нашият екип осъществява мисията ни лекарствените продукти и хранителните ни добавки, да достигнат до възможно най-много нуждаещи се пациенти и да подпомогнат нормалния им здравословен и пълноценен начин на живот.

Вижте повече

Тук можете да научите повече за заболяванията, които нашите лекарствени продукти и хранителни добавки лекуват и повлияват в терапевтичните области, в които сме активни.
Имунология

Имунология

Заболявания на имунната система

Имунологията е медицинска специалност, която изследва различните аспекти на имунната система на човека. Някои от тези аспекти са физиологичното функциониране на имунната система в състояния на добро здраве или заболяване, проблемите във функционирането ѝ при различни имунни заболявания (автоимунни заболявания, свръхчувствителност, имунна недостатъчност, отхвърляне на трансплантанти) и физическите, химическите и физиологичните характеристики на компонентите на имунната система инвитро, ин ситу и ин виво. Много от тези компоненти при човека са фактически на клетъчно ниво и не са обвързани с конкретен орган, а циркулират или се намират в различни тъкани из целия организъм. Лимфоидните органи с ключово значение за имунната система са тимусът и костния мозък. От вторично значение за функциите на имунната система са лимфните тъкани в сливиците, далака, лимфните съдове и центрове, кожата и аденоидите. 

Заболяванията на имунната система спадат в две големи категории: 

Имунодефицитни заболявания: При тези заболявания части на имунната система не успяват да произведат адекватен отговор;

Автоимунни заболявания: При тези заболявания имунната система атакува собствения организъм на индивида (напр. ревматоиден артрит, хроничен лимфоцитен тиреоидит на Хашимото и миастения гравис и др.).

Някои други имунни нарушения включват различни степени на свръхчувствителност, при които имунната система реагира неправилно или твърде бурно на иначе безвредни съединения (напр. астма и алергии).

Хранителни добавки на ИНБИОТЕХ за благоприятстване имунната система

Хранителните добавки на ИНБИОТЕХ с благотворен ефект върху функцията на имунната система са ЛИПОНОРМ®, 100% Ябълков ПЕКТИН®, Бронхоцея®, Витамин Е ИНБИОТЕХ, Витамин С ИНБИОТЕХ и Витаминче® Витамин С.

Продукти от терапевтична област Имунология

Вижте повече

Високо естерифициран чист ябълков пектин

35 g прах за перорален разтвор

Оказва благоприятно въздействие върху функционирането на сърдечно-съдовата система и др..

Вижте повече
Вижте повече

D-α-токоферил ацетат

60 меки желатинови капсули

За възрастни

Силно допринася за естествената защита на клетките срещу оксидативен стрес и др.

Вижте повече
Вижте повече

L-Аскорбинова киселина

40 таблетки

За възрастни

Благоприятства функциите на имунната система и подпомага общата съпротивляемост на организма.

Вижте повече
Вижте повече

L-аскорбинова киселина

30 ml капки

За бебета от 3 месеца и деца до 5 години

Благоприятстват нормалната функция на детската имунна система и възстановителните процеси.

Вижте повече
Вижте повече

Пречистен, обезмаслен и диетичен соев лецитин

50 g гранули

Хранителна добавка без консерванти
За възрастни и деца над 15 години

Допринася за поддържане на липидния баланс в организма.

Вижте повече
Вижте повече

Билкови сухи екстракти

14 сашета

За възрастни и деца над 15 години

Подпомага нормалната функция на горните и долните дихателни пътища и др.

Вижте повече

Новини от терапевтична област Имунология

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Прочетете още