close icon

Търсене

Терапевтични области


Терапевтични области и заболявания

Лекарствените продукти и хранителни добавки на ИНБИОТЕХ са приложими в лечението на множество терапевтични области. Повечето от нашите лекарствени продукти са предназначени за лечение на социално значими заболявания, като болести на сърдечно-съдовата система, стомашни и дуеденални язви, травми, заболявания на дихателната система и др. Други продукти от нашето портфолио са предназначени за превенция и лечение на заболявания, които не са социално значими, но все пак са причина за влошаване качеството на живот на значителен брой хора. 

Социално значимите заболявания

Социално значимите заболявания са болести на съвременния начин на живот. В днешно време тези заболявания са причинени от резки промени в начина на живот, от рискови фактори като стреса, тютюнопушенето, заседналия начин на живот и прием на храна, която не е здравословна, сред големи групи хора. Хората, които страдат от тези заболявания, и техните семейства са икономически и психологически обременени. Социално значимите заболявания често водят и до влошено изпълнение на ежедневните дейности на тези хора, както и до инвалидизиране.

Нашата мисия

Ние от ИНБИОТЕХ се стремим да предоставим високо-ефективни, качествени, безопасни и достъпни лекарствени продукти и хранителни добавки на пациенти, както в България, така и в други страни в света. Целим да допринесем за намаляване броя на пациентите, страдащи от тези социално значими заболявания и да повишим качеството на живот на тези пациенти. 

В тясно сътрудничество с лекари и фармацевти, нашият екип осъществява мисията ни лекарствените продукти и хранителните ни добавки, да достигнат до възможно най-много нуждаещи се пациенти и да подпомогнат нормалния им здравословен и пълноценен начин на живот.

Вижте повече

Тук можете да научите повече за заболяванията, които нашите лекарствени продукти и хранителни добавки лекуват и повлияват в терапевтичните области, в които сме активни.
Урология

Урология

Урологични заболявания
Терапевтичната област урология е с хирургична насоченост и изучава етиологията, патогенезата и симптоматиката на заболявания на пикочно-половата система при мъжете, както и на пикочната система при жените. Урологията осъществява и разработва методи за диагностиката, лечението и профилактиката на тези заболявания. Уролозите лекуват предимно с хирургично лечение, но също прибягват и до консервативни методи на лечение.  

Заболявания на репродуктивната система при мъжете
Наблюдава се тревожна тенденция към нарастване честотата на репродуктивните нарушения при мъжете. Причините за тяхното развитие са комплексни. Приблизително една трета до една втора от случаите при двойки с репродуктивни нарушения се дължи на безплодие при мъжа. Проблемът подлежи на успешно лечение в някои случаи след установяване на подлежащите причини и възможности за тяхното отстраняване. Безплодието при мъжа се характеризира със сериозни емоционални проблеми. Това заболяване изисква своевременно лечение на физическо и на психическо и емоционално ниво.  

Някои от по-честите причини за безплодието при мъжете са: 

Урогенитални заболявания: Това често са безсимптомно протичащи заболявания на урогениталния тракт при мъжете (напр. варикоцеле и фимоза). По-рядко се наблюдават протичащи безсимптомно нарушения в нормалната функционална активност на тестисите, простатата, както и на семепроводната система;

Инфекции: Инфекции на епидидима (епидидимит) и тестисите (орхит) могат да бъдат причина за безплодие при мъжете. Допълнително, инфекции, които са предавани по полов (напр. гонорея, сифилис, хламидиаза, ХИВ, СПИН) също могат да повлияят негативно качеството и продукцията на сперматозоидите при мъжете.

Злоупотреба с алкохол: Честият прием на алкохол се асоциира с понижаване нивата на тестостерона, както и с развитие на еректилна дисфункция и намаление на производството на семенна течност.

Наднормено тегло: Затлъстяването и наднорменото тегло допринасят за безплодието при мъжете. Наднорменото тегло влияе негативно индиректно върху хормоналния баланс и директно върху сперматозоидите при мъжете.  

При наличие на затруднения в създаването на потомство за период, който е по-дълъг от една година и редовни опити, наложителна е консултация със специалист, както и провеждането на необходимите изследвания за изясняване състоянието и неговите особености при конкретния пациент.

Превантивни мерки
Препоръчително е поддържането на оптимално телесно тегло, както за съответната възраст, така и за съответното състояние на мъжа, чрез достатъчна физическа активност, пълноценно хранене, набавяне на достатъчно сън. Допълнително, ефективно противодействие срещу стреса и преумората, контрол над подлежащи заболявания и озбягване на рисково поведение също могат да предотвратят безплодието при мъжа. Препоръчва се ограничаване на всички известни фактори, които са с неблагоприятно въздействие върхи плодовитостта при мъжете (напр. консумация на алкохол, тютюнопушене, непълноценно и неправилно хранене, стрес, преумора, наднормено тегло, депресия и други). 

Лечение на безплодие при мъжа
Съображение с всички фактори, които оказват влияние върху конкретния пациент, както и индивидуалният подход към него, са от съществено значение за постигане на добри резултати при лечението на мъже с безплодие. Пълно лечение и възстановяване на оплодените способности е възможно при някои мъже. При други, терапията е предимно симптоматична. Може да се предприеме оперативно лечение, антибиотична терапия и/или хормонална заместителна терапия и терапия с лекарствени продукти като методи за лечение, в зависимост от особеностите на състоянието на конкретния пациент. Подкрепата от партньора на мъжа, както и от близките му в подобен момент е съществено важна за позитивни резултати и за откриването на решение на проблема безплодие. 

Хранителни добавки на ИНБИОТЕХ за благоприятстване репродуктивната система при мъжете
За симптоматично лечение могат да се назначат някои хранителни добавки, които благоприятстват възпроизводителната система при мъжете и сперматогенезата, като ЛИПОНОРМ®.

Продукти от терапевтична област Урология

Вижте повече

Пречистен, обезмаслен и диетичен соев лецитин

50 g гранули

Хранителна добавка без консерванти
За възрастни и деца над 15 години

Допринася за поддържане на липидния баланс в организма.

Вижте повече

Новини от терапевтична област Урология

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Прочетете още