close icon

Търсене

Терапевтични области


Терапевтични области и заболявания

Лекарствените продукти и хранителни добавки на ИНБИОТЕХ са приложими в лечението на множество терапевтични области. Повечето от нашите лекарствени продукти са предназначени за лечение на социално значими заболявания, като болести на сърдечно-съдовата система, стомашни и дуеденални язви, травми, заболявания на дихателната система и др. Други продукти от нашето портфолио са предназначени за превенция и лечение на заболявания, които не са социално значими, но все пак са причина за влошаване качеството на живот на значителен брой хора. 

Социално значимите заболявания

Социално значимите заболявания са болести на съвременния начин на живот. В днешно време тези заболявания са причинени от резки промени в начина на живот, от рискови фактори като стреса, тютюнопушенето, заседналия начин на живот и прием на храна, която не е здравословна, сред големи групи хора. Хората, които страдат от тези заболявания, и техните семейства са икономически и психологически обременени. Социално значимите заболявания често водят и до влошено изпълнение на ежедневните дейности на тези хора, както и до инвалидизиране.

Нашата мисия

Ние от ИНБИОТЕХ се стремим да предоставим високо-ефективни, качествени, безопасни и достъпни лекарствени продукти и хранителни добавки на пациенти, както в България, така и в други страни в света. Целим да допринесем за намаляване броя на пациентите, страдащи от тези социално значими заболявания и да повишим качеството на живот на тези пациенти. 

В тясно сътрудничество с лекари и фармацевти, нашият екип осъществява мисията ни лекарствените продукти и хранителните ни добавки, да достигнат до възможно най-много нуждаещи се пациенти и да подпомогнат нормалния им здравословен и пълноценен начин на живот.

Вижте повече

Тук можете да научите повече за заболяванията, които нашите лекарствени продукти и хранителни добавки лекуват и повлияват в терапевтичните области, в които сме активни.
Настинка и грип

Настинка и грип

Настинка

Настинката представлява заболяване породено от инфекция от 1 от над 200 вируса, които могат да я причинят. Основните симптоми, с които се характеризира заболяването са възпалено гърло, хронично течащ нос с бистър секрет или запушен нос и кашлица. Степента на изтощение на организма е лека до умерена. Продължителността на заболяването е от 7 до 10 дни.

Грип

Грипът представлява сериозна и широко разпространена инфекция на респираторните пътища. Заболяването е с висока контагиозност и честотата му нараства сред населението в световен мащаб. Грипните вируси се характеризират с различна патогенност и причиняват ежегодни епидемии в много страни, включително и в България. Грипните вируси причиняват също и опасни за населението пандемии по цял свят. Грипът е причина за значителна заболеваемост на организма, произтичаща от сериозни имунопатологични поражения на белия дроб.  

Заболяването се проявява сезонно през зимните месеци в страните с умерен климат, като България. Грипът се разпространява от човек на човек чрез кашляне, кихане или съприкосновеност с контаминирани повърхности. Известни са три големи групи или типове на инфлуенца вирус, които се класифицират като тип А, тип В и тип С.

Продукти от терапевтична област Настинка и грип

Вижте повече

Metamizole sodium

20 таблетки

Показан за симптоматично лечение на лека до средно тежка остра и обострена хронична болка от различен произход.

Вижте повече
Вижте повече

Paracetamol

20 таблетки

Показан за симптоматично повлияване на слаба до умерена болка и за лечение н повишена телесна температура.

Вижте повече
Вижте повече

L-Аскорбинова киселина

40 таблетки

За възрастни

Благоприятства функциите на имунната система и подпомага общата съпротивляемост на организма.

Вижте повече
Вижте повече

D-α-токоферил ацетат

60 меки желатинови капсули

За възрастни

Силно допринася за естествената защита на клетките срещу оксидативен стрес и др.

Вижте повече
Вижте повече

L-аскорбинова киселина

30 ml капки

За бебета от 3 месеца и деца до 5 години

Благоприятстват нормалната функция на детската имунна система и възстановителните процеси.

Вижте повече
Вижте повече

Билкови екстракти

100 ml сироп

За възрастни и деца над 2 години

Подпомага нормалната функция на горните дихателни пътища, белите дробове и бронхите.

Вижте повече
Вижте повече

Билкови сухи екстракти

14 сашета

За възрастни и деца над 15 години

Подпомага нормалната функция на горните и долните дихателни пътища и др.

Вижте повече

Новини от терапевтична област Настинка и грип

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Прочетете още