close icon

Търсене

Терапевтични области


Терапевтични области и заболявания

Лекарствените продукти и хранителни добавки на ИНБИОТЕХ са приложими в лечението на множество терапевтични области. Повечето от нашите лекарствени продукти са предназначени за лечение на социално значими заболявания, като болести на сърдечно-съдовата система, стомашни и дуеденални язви, травми, заболявания на дихателната система и др. Други продукти от нашето портфолио са предназначени за превенция и лечение на заболявания, които не са социално значими, но все пак са причина за влошаване качеството на живот на значителен брой хора. 

Социално значимите заболявания

Социално значимите заболявания са болести на съвременния начин на живот. В днешно време тези заболявания са причинени от резки промени в начина на живот, от рискови фактори като стреса, тютюнопушенето, заседналия начин на живот и прием на храна, която не е здравословна, сред големи групи хора. Хората, които страдат от тези заболявания, и техните семейства са икономически и психологически обременени. Социално значимите заболявания често водят и до влошено изпълнение на ежедневните дейности на тези хора, както и до инвалидизиране.

Нашата мисия

Ние от ИНБИОТЕХ се стремим да предоставим високо-ефективни, качествени, безопасни и достъпни лекарствени продукти и хранителни добавки на пациенти, както в България, така и в други страни в света. Целим да допринесем за намаляване броя на пациентите, страдащи от тези социално значими заболявания и да повишим качеството на живот на тези пациенти. 

В тясно сътрудничество с лекари и фармацевти, нашият екип осъществява мисията ни лекарствените продукти и хранителните ни добавки, да достигнат до възможно най-много нуждаещи се пациенти и да подпомогнат нормалния им здравословен и пълноценен начин на живот.

Вижте повече

Тук можете да научите повече за заболяванията, които нашите лекарствени продукти и хранителни добавки лекуват и повлияват в терапевтичните области, в които сме активни.
Хепатология

Хепатология

Хепатологични заболявания

Най-големият вътрешен орган в човешкото тяло е черният дроб. Черният дроб участва във въглехидратната обмяна и извършва дезаминиране на аминокиселините. Органът поема вредни за организма вещества от кръвта и ги връща обратно в нея, превръщайки тези вещества с неотровни. Черният дроб изпълнява също и други функции. 

Хепатит се нарича възпалителното заболяване на черния дроб. Съществуват и съдови заболявания на черния дроб, като например алкохолни и токсични увреждания на органа, автоимунни и дегенеративни заболявания. Най-тежките заболявания са фиброза и цироза на черния дроб, чернодробна недостатъчност (остра, подостра и хронична) и др.

Чернодробна недостатъчност

Чернодробната недостатъчност се характеризира с дистрофия и некроза на чернодробни клетки, които са причинени от остро или хронично заболяване на органа. Поради това, чернодробната функция е силно нарушена, като се характеризира с коагулопатия (т.е. лесно кървене от рани при минимално нараняване) и енцефалопатия (т.е. нарушение в поведението, нарушено съзнание и др.). Причини за остра чернодробна недостатъчност могат да бъдат вирусни хепатити от различен характер, съдови нарушения и токсини. Причини за хронична чернодробна недостатъчност е чернодробната цироза.

Алкохолна болест на черния дроб

Алкохолната болест на черния дроб се характеризира с морфологични и клинични промени и увреждания, които са причинени от прекомерен прием на алкохол. Някои от патоморфологичните промени, които настъпват при това заболяване са мастна дегенерация на черния дроб, алкохолен хепатит, склероза на черния дроб, фиброза на черния дроб, чернодробна недостатъчност и алкохолна чернодробна цироза. 

Факторите, които предразполагат към развитието на алкохолна болест са прием на некачествен алкохол, продължителен и непрекъснат прием на алкохол, недохранванем генетични фактори и др. 

Чести оплаквания, които са характерни за алкохолната болест са лесна уморяемост, отпадналост, неразположение, загуба на апетит и др.

Продукти от терапевтична област Хепатология

Вижте повече

Пречистен, обезмаслен и диетичен соев лецитин

50 g гранули

Хранителна добавка без консерванти
За възрастни и деца над 15 години

Допринася за поддържане на липидния баланс в организма.

Вижте повече
Вижте повече

Билкови сухи екстракти

14 сашета

За възрастни

Благоприятства естествените регенеративни процеси на черния дроб и поддържа защитата на чернодробните клетки и др.

Вижте повече

Новини от терапевтична област Хепатология

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Прочетете още