close icon

Търсене

Терапевтични области


Терапевтични области и заболявания

Лекарствените продукти и хранителни добавки на ИНБИОТЕХ са приложими в лечението на множество терапевтични области. Повечето от нашите лекарствени продукти са предназначени за лечение на социално значими заболявания, като болести на сърдечно-съдовата система, стомашни и дуеденални язви, травми, заболявания на дихателната система и др. Други продукти от нашето портфолио са предназначени за превенция и лечение на заболявания, които не са социално значими, но все пак са причина за влошаване качеството на живот на значителен брой хора. 

Социално значимите заболявания

Социално значимите заболявания са болести на съвременния начин на живот. В днешно време тези заболявания са причинени от резки промени в начина на живот, от рискови фактори като стреса, тютюнопушенето, заседналия начин на живот и прием на храна, която не е здравословна, сред големи групи хора. Хората, които страдат от тези заболявания, и техните семейства са икономически и психологически обременени. Социално значимите заболявания често водят и до влошено изпълнение на ежедневните дейности на тези хора, както и до инвалидизиране.

Нашата мисия

Ние от ИНБИОТЕХ се стремим да предоставим високо-ефективни, качествени, безопасни и достъпни лекарствени продукти и хранителни добавки на пациенти, както в България, така и в други страни в света. Целим да допринесем за намаляване броя на пациентите, страдащи от тези социално значими заболявания и да повишим качеството на живот на тези пациенти. 

В тясно сътрудничество с лекари и фармацевти, нашият екип осъществява мисията ни лекарствените продукти и хранителните ни добавки, да достигнат до възможно най-много нуждаещи се пациенти и да подпомогнат нормалния им здравословен и пълноценен начин на живот.

Вижте повече

Тук можете да научите повече за заболяванията, които нашите лекарствени продукти и хранителни добавки лекуват и повлияват в терапевтичните области, в които сме активни.
Болкоуспокояващи

Болкоуспокояващи

Болки в ставите

Болката в ставите е състояние на болезнено усещане в ставите в организма. Такава болка може да се появи в състояние на покой или при физическо натоварване. Типът болка в тези части на тялото може да бъде лека или силна. При силна болка движението се ограничава поради непоносимост към придружаващата го болка. Типът болка може също да бъде остра или хронична.
Причини за появата на подобни ставни болки могат да бъдат инфекциозни или паразитни болести, болести на костно-мускулната система, болести на съединителната тъкан (напр. подагра, ревматоиден артрит и др.), травми, фрактури или наднормено тегло.

Болки в гърба

Болките в гърба се характеризират с болезнено усещане между вртата, седалището и раменете. Според научни изследвания, около 90% от хората поне веднъж са страдали от болки в различни точки на гърба (напр. шийна, гръдна, лумбосакрална и кръста).
Болките на гърба се класифицират като остри (внезапни и краткосрочни), подостри, хронични (продължителни и развиващи се в продължителен период от време) и рекурентни (повтарящи се). Продължителността на острата болка в долната част на гърба е обикновено по-малко от месец, като често преминава за около седмица, без медицинска намеса. Характерно за този тип болка е появата и отново след определен период от време. От друга страна, хроничната болка в гърба е с продължителност повече от 3 месеца.
Консултация с лекар е задължителна, ако болката е съпътствана от симптоми като треска, болка по краката, отслабване, колянна болка и др. 

Сред най-честите причини за болка в гърба са проблеми с гръбначния стълб или мускулно пренатоварване. Друга причина за появата на тези болки може да бъде увреждане на близко разположен орган като бъбреци, например.

Продукти от терапевтична област Болкоуспокояващи

Вижте повече

Nimesulide

10 таблетки
20 таблетки
30 таблетки

АТС: M01AX17

Показан за лечение на остра болка и първична дисменорея.

Вижте повече
Вижте повече

Metamizole sodium

20 таблетки

Показан за симптоматично лечение на лека до средно тежка остра и обострена хронична болка от различен произход.

Вижте повече
Вижте повече

Paracetamol

20 таблетки

Показан за симптоматично повлияване на слаба до умерена болка и за лечение н повишена телесна температура.

Вижте повече

Новини от терапевтична област Болкоуспокояващи

ИНБИОТЕХ презентира продукти на маркетингова конференция за фармацевти

ИНБИОТЕХ презентира продукти на маркетингова конференция за фармацевти

Прочетете още