close icon

Търсене

Терапевтични области


Терапевтични области и заболявания

Лекарствените продукти и хранителни добавки на ИНБИОТЕХ са приложими в лечението на множество терапевтични области. Повечето от нашите лекарствени продукти са предназначени за лечение на социално значими заболявания, като болести на сърдечно-съдовата система, стомашни и дуеденални язви, травми, заболявания на дихателната система и др. Други продукти от нашето портфолио са предназначени за превенция и лечение на заболявания, които не са социално значими, но все пак са причина за влошаване качеството на живот на значителен брой хора. 

Социално значимите заболявания

Социално значимите заболявания са болести на съвременния начин на живот. В днешно време тези заболявания са причинени от резки промени в начина на живот, от рискови фактори като стреса, тютюнопушенето, заседналия начин на живот и прием на храна, която не е здравословна, сред големи групи хора. Хората, които страдат от тези заболявания, и техните семейства са икономически и психологически обременени. Социално значимите заболявания често водят и до влошено изпълнение на ежедневните дейности на тези хора, както и до инвалидизиране.

Нашата мисия

Ние от ИНБИОТЕХ се стремим да предоставим високо-ефективни, качествени, безопасни и достъпни лекарствени продукти и хранителни добавки на пациенти, както в България, така и в други страни в света. Целим да допринесем за намаляване броя на пациентите, страдащи от тези социално значими заболявания и да повишим качеството на живот на тези пациенти. 

В тясно сътрудничество с лекари и фармацевти, нашият екип осъществява мисията ни лекарствените продукти и хранителните ни добавки, да достигнат до възможно най-много нуждаещи се пациенти и да подпомогнат нормалния им здравословен и пълноценен начин на живот.

Вижте повече

Тук можете да научите повече за заболяванията, които нашите лекарствени продукти и хранителни добавки лекуват и повлияват в терапевтичните области, в които сме активни.
Ревматология

Ревматология

Ревматологични заболявания

Предмет на ревматологията са множество заболявания, като възпалителни ставни заболявания (артрити), като например ревматоиден артрит, псориатичен артрит, реактивен артрит и др. Друга група заболявания в тази терапевтична област са дегенеративните ставни заболявания (артрози), като например коксартроза и гонартроза.

Ревматоиден артрит

Ревматоидният артрит е автоимунно заболяване, което е също хронично възпалително и системно. Водещата клинична проява на това заболяване на симетричен, ерозивен артрит, който ангажира периферните стави. Тази болест засяга от 0,5 до 1% от населението в световен мащаб и е разпространена във всички климато-географски зони.
Ревматоидният артрит се среща два до три пъти по-често при жените, като честотата на заболяването нараства с напредване на възрастта. 

Предполага се, че болестният процес се отключва при взаимодействие между епигенетични и генетични фактори с фактори на околната среда (вкл. инфекции, тютюнопушене и др.). Заболяването се характеризира с възпаление и хиперплазия на синовиалната мембрана, ерозивни и деструктивни промени в хрущяла и подлежащата кост, както и с разрастване на гранулационна тъкан.

Продукти от терапевтична област Ревматология

Вижте повече

Nimesulide

10 таблетки
20 таблетки
30 таблетки

АТС: M01AX17

Показан за лечение на остра болка и първична дисменорея.

Вижте повече
Вижте повече

Omeprazole

14 стомашно-устойчиви капсули
28 стомашно-устойчиви капсули

Показан за лечение на дуоденална язва, бенигнена стомашна язва и др.

Вижте повече
Вижте повече

Rabeprazole sodium

14 стомашно-устойчиви таблетки

Показан за лечение на язва на дванадесетопръстника и активна доброкачествена язва на стомаха и др.

Вижте повече
Вижте повече

Metamizole sodium

20 таблетки

Показан за симптоматично лечение на лека до средно тежка остра и обострена хронична болка от различен произход.

Вижте повече
Вижте повече

Glucosamine sulfate

20 сашета

За възрастни

Оказва благотворен ефект върху структурата и функцията на ставите и др.

Вижте повече
Вижте повече

Glucosamine sulfate / Chondroitin sulfate 1 500 mg / 600 mg

Glucosamine sulfate / Chondroitin sulfate 1 500 mg / 600 mg

21 сашета
За възрастни
Оказва благотворен ефект върху структурата и функцията на ставите и др.

Вижте повече
Вижте повече

L-Аскорбинова киселина

40 таблетки

За възрастни

Благоприятства функциите на имунната система и подпомага общата съпротивляемост на организма.

Вижте повече
Вижте повече

L-аскорбинова киселина

30 ml капки

За бебета от 3 месеца и деца до 5 години

Благоприятстват нормалната функция на детската имунна система и възстановителните процеси.

Вижте повече

Новини от терапевтична област Ревматология

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Прочетете още