close icon

Търсене

Терапевтични области


Терапевтични области и заболявания

Лекарствените продукти и хранителни добавки на ИНБИОТЕХ са приложими в лечението на множество терапевтични области. Повечето от нашите лекарствени продукти са предназначени за лечение на социално значими заболявания, като болести на сърдечно-съдовата система, стомашни и дуеденални язви, травми, заболявания на дихателната система и др. Други продукти от нашето портфолио са предназначени за превенция и лечение на заболявания, които не са социално значими, но все пак са причина за влошаване качеството на живот на значителен брой хора. 

Социално значимите заболявания

Социално значимите заболявания са болести на съвременния начин на живот. В днешно време тези заболявания са причинени от резки промени в начина на живот, от рискови фактори като стреса, тютюнопушенето, заседналия начин на живот и прием на храна, която не е здравословна, сред големи групи хора. Хората, които страдат от тези заболявания, и техните семейства са икономически и психологически обременени. Социално значимите заболявания често водят и до влошено изпълнение на ежедневните дейности на тези хора, както и до инвалидизиране.

Нашата мисия

Ние от ИНБИОТЕХ се стремим да предоставим високо-ефективни, качествени, безопасни и достъпни лекарствени продукти и хранителни добавки на пациенти, както в България, така и в други страни в света. Целим да допринесем за намаляване броя на пациентите, страдащи от тези социално значими заболявания и да повишим качеството на живот на тези пациенти. 

В тясно сътрудничество с лекари и фармацевти, нашият екип осъществява мисията ни лекарствените продукти и хранителните ни добавки, да достигнат до възможно най-много нуждаещи се пациенти и да подпомогнат нормалния им здравословен и пълноценен начин на живот.

Вижте повече

Тук можете да научите повече за заболяванията, които нашите лекарствени продукти и хранителни добавки лекуват и повлияват в терапевтичните области, в които сме активни.
Вестибуларни нарушения

Вестибуларни нарушения

Вестибуларни нарушения

Нарушенията на вестибуларната функция включват болестта на Meniere, доброкачествен пароксизмален световъртеж, вестибуларен невронит, други периферни световъртежи, световъртеж от централен произход, както и други нарушения на вестибуларната функция.

Причини за възникване на вестибуларни нарушения

Някои от причините за възникване на нарушения на вестибуларната функция са ангионевроза, вегетативна дистония, вазомоторни и нервнотрофични разстройства, инфекция и алергия, метаболитни нарушения, ендокринни нарушения, витаминен дефицит и нарушена водно-солева хомеостаза, психосоматични причини и др.

Симптоми свързани с вестибуларни нарушения

Клиничната картина на пациентите, страдащи от нарушение на вестибуларната функция, се характеризира със симптоми, като например периодични пристъпи от системен лабиринтен световъртеж, придружени от гадене и повръщане, намаление на слуха, шум на засегнатото ухо, както и главоболие, виене на свят, объркване, замъглено зрение, нарушено равновесие и др..

Лечение на нарушения на вестибуларната функция

Заболелите от вестибуларни нарушения са нетрудоспособни по време на пристъп и са с ограничена работоспособност в период на зачестяване на пристъпите. Нарушенията на вестибуларната функция се лекуват предимно консервативно. От друга страна, по време на пристъп се прибягва и до медикаментозно лечение, като целта му е овладяването на пристъпа. За симптоматично лечение се прилагат антивертигинозни средства, антиеметични, седативи или диуретици. От съществено значение за профилактиката на следващите пристъпи е диетата, която трябва да бъде строго безсолна и с ограничен прием на течности, както и ограничаване приема на алкохол и кофеин. Необходимо е пълното отказване на цигарите за подобряване на общото здравословно състояние. 

Лекарствен продукт на ИНБИОТЕХ за лечение на вестибуларни нарушения

Лекарственият продукт без лекарско предписание на ИНБИОТЕХ за лечение на вестибуларни нарушения е Цинаризин ИНБИОТЕХ. Той е показан за контрол на вестибуларни симптоми, както от периферен, така и от централен произход. Показан за контрол на лабиринтни нарушения (вкл. вертиго, замаяност, шум в ушите, нистагъм, гадене и повръщане), както и за профилактика на болест на пътуването и други кинетози.

Продукти от терапевтична област Вестибуларни нарушения

Вижте повече

Cinnarizine

50 таблетки

АТС код: N07CA02

Показан за контрол на вестибулрни симптоми и лабринтни нарушения и за профилактика на болест на пътуването.

Вижте повече

Новини от терапевтична област Вестибуларни нарушения

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Националната Конференция по Обща медицина в Пловдив, България

Прочетете още